Help

Navigeren

Deze site maakt gebruik van Google Maps. Dit betekent dat u heel intuïtief met uw muis kunt navigeren. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk met de scrolknop in- en uitzoomen. U verplaatst uw zicht op de kaart door de kaart met de linkerknop ingedrukt ergens ‘beet te pakken’ en vervolgens te verschuiven.

Een andere mogelijkheid is om de navigatiebuttons links op het scherm te gebruiken. Met de en de zoomt u in en uit. Met de pijltjes kunt u uw zicht op de kaart verplaatsen.

U kunt ook rechtstreeks naar regio of gemeente navigeren. Onder de kaart ziet u de opties ‘Kies een regio’ en ‘Kies een gemeente’. Door op te klikken, roept u een lijst op waaruit u kunt kiezen.

Wilt u weer terug naar de begininstelling - het gehele gebied gecentreerd in beeld - dan klikt u eenvoudigweg op de button linksboven in de kaart.

Symbolen op de kaart

Op de kaart kunt u de volgende symbolen tegenkomen:

 • Wegwerkzaamheden met ernstige verkeershinder. Mogelijk meer dan 30 minuten extra reistijd.
 • Wegwerkzaamheden met grote verkeershinder. Mogelijk zo'n 10-30 minuten extra reistijd.
 • Wegwerkzaamheden met matige verkeershinder. Mogelijk zo'n 2-10 minuten extra reistijd.
 • Wegwerkzaamheden met lichte verkeershinder. Maximaal 1 of 2 minuten extra reistijd.
 • Evenementen met ernstige verkeershinder. Mogelijk meer dan 30 minuten extra reistijd.
 • Evenementen met grote verkeershinder. Mogelijk zo'n 10-30 minuten extra reistijd.
 • Evenementen met matige verkeershinder. Mogelijk zo'n 2-10 minuten extra reistijd.
 • Evenementen met lichte verkeershinder. Maximaal 1 of 2 minuten extra reistijd.

Let op: de verwachte verkeershinder kan slechts bij benadering worden aangegeven. Ook het tijdstip op de dag (spits of daluur) en andere omstandigheden (het weer bijvoorbeeld) bepalen immers de extra vertraging.

Om meer informatie over een werk of evenement op te roepen, klikt u eenvoudigweg op een symbool. (Staan de symbolen erg dicht bij elkaar, zoom dan in op de kaart.) Op het venster dat dan verschijnt, leest u op het tabblad Info de algemene informatie over het werk/evenement; op het tabblad Omleiding staat de eventuele omleiding ter plaatse beschreven.

De weergave op de kaart instellen

U kunt zelf bepalen welke wegwerkzaamheden en evenementen u precies op de kaart wilt weergeven. Uw instellingen bepaalt u met de volgende opties onder de kaart:

 • Kies een tijdsperiode’. Hiermee bepaalt u de periode waarvan u de werken en evenementen wilt weergeven: vandaag, huidige week, volgende week, huidige maand of volgende maand, huidig jaar of volgend jaar.
 • Tijdstip. Sommige werken worden uitsluitend ’s nachts of in het weekend uitgevoerd. En veel evenementen vinden uitsluitend in het weekend plaats. Als u alleen op werkdagen overdag rijdt (woon-werkverkeer) zijn die werken dan minder interessant. Met de keuzes Dag, Nacht, Weekend bepaalt u wat u precies op de kaart wilt zien.
 • Verkeershinder. Met deze keuzemogelijkheid bepaalt u welke hindercategorie u op de kaart wilt weergeven.

Ontbrekende wegwerkzaamheden?

Het is mogelijk dat u tijdens een rit op wegwerkzaamheden stuit die niet op de kaart stonden aangegeven. Hoe kan dat?

In de eerste plaats zijn wegwerkzaamheden die maar heel weinig hinder veroorzaken, niet opgenomen. De verschillende wegbeheerders gaan hier overigens nog verschillend mee om: sommige nemen lichte hindergevallen wel op, andere niet.

Ten tweede kan het gaan om een spoedklus, zoals het repareren van de vangrail na een ongeval. Deze werkzaamheden zijn dan niet in de normale planning opgenomen en komen ook niet op de website.

Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat een wegbeheerder heeft verzuimd om werk-in-uitvoering te melden. Als u denkt dat dat het geval is, kunt u een mail sturen naar info@haalmeeruitdeweg.nl. Gelieve duidelijk de locatie te vermelden. Wij sturen uw melding dan zo spoedig mogelijk door naar de verantwoordelijke wegbeheerder. Indien nodig en mogelijk plaatsen we het betreffende werk alsnog op Haalmeeruitdeweg.nl.

Informatie voor gebruikers van Internet Explorer 6

Deze website maakt gebruik van veel gegevens en kaartmateriaal. Ervaring leert dat Internet Explorer 6 daar meer moeite mee heeft - dat wil zeggen: trager is - dan Internet Explorer 7 of Firefox.

Gebruikers van versie 6 die onze website bezoeken, zien daarom een melding op hun scherm met een link naar de websites van Firefox en Internet Explorer 7. Daar vindt u alle informatie over deze "browsers", inclusief de mogelijkheid om dat op uw computer gratis te downloaden.

Wanneer u dat doet, dan ruilt u Internet Explorer 6 in voor een nieuwe, en snellere, versie (7) of voor een andere browser (Firefox). Voor alle duidelijkheid: niet alleen uw bezoek aan www.haalmeeruitdeweg.nl gebeurt dan met behulp van Internet Explorer 7 of Firefox, maar dat geldt ook voor alle andere websites die u bezoekt.